Vrijwilliger worden

Om het spel van Scouting te kunnen spelen zijn goede enthousiaste vrijwilligers nodig. Wij zijn daarom altijd op zoek naar nieuwe kaderleden. Kijk hieronder wat kunnen wij je bieden?

Willen je ons komen helpen? Klik op de knop “Vrijwilliger worden” om je gegevens achter te laten. Er wordt dan z.s.m. contact met je opgenomen om een afspraak te maken om te komen kijken.

Beverleiding

Bevers zijn jongens en meisjes uit groep 2 en 3. De Bevers komen iedere week op zaterdagochtend spelen in het dorp Hotsjitonia, waar zij allerlei bewoners ontmoeten en leuke dingen beleven.

Welpenleiding

Welpen zijn jongens en meisjes uit groep 4, 5, 6 die in de jungle allerlei spannende avonturen beleven gebaseerd op “Jungle Boek”. Onze welpengroep beleeft haar avonturen iedere zaterdagochtend. 

Scoutsleiding

Scouts zijn jongens en meisjes uit groep 7, 8 en leerjaar 1 die klaar zijn voor het ‘echte’ werk. Onze scoutsgroepen komen op dinsdag- en woensdagavond bij elkaar.

Explorerbegeleiding

De explorers zijn jongens en meisjes uit leerjaar 2, 3 en 4 die iedere maandagavond bij elkaar komen. Zij zijn grotendeels verantwoordelijk voor hun eigen programma en krijgen daarbij begeleiding van volwassenen.

Bestuur en commissies

Om elke week groep te kunnen draaien is er een aantal commissies en een bestuur die zaken zoals gebouw, financiën, activiteiten, PR en fondsenwerving etc. regelen.

De activiteiten van het bestuur of de commissies kun je erg goed zelf inplannen op die tijden die je zelf het beste uitkomen. Kun of wil je niet elke week op dezelfde tijd aanwezig zijn heb je als commissie- of bestuurslid toch de kans om in de geweldige wereld van de Scouting actief te zijn. Er is altijd genoeg te doen, als je ons laat weten wat je het liefste doet, of waar je goed in bent hebben we ongetwijfeld een leuke functie voor je! 

Verdiensten

Het is vrijwilligerswerk, dus een financiële verdienste zit er niet in. Wat verdien je er dan wel mee?

  • Elke week een gezellige opkomst met de jeugdleden en de overige stafleden.
  • Het geluk wat de kinderen uitstralen als ze weer eens een keer iets bereikt hebben wat ze zelf echt niet voor mogelijk hielden.
  • Vrije dagen van je baas als je een keer met de jeugd mee op weekend of op zomerkamp gaat.
  • Een vrijwillig opleidingstraject.

Je wordt dus niet zomaar voor de leeuwen gegooid, je wordt goed begeleid bij je nieuwe functie! Heb je interesse in een functie binnen Scouting Jeanne d’Arc? Neem dan contact via kijken@sjda.nl