Lid worden

Wat doen we bij scouting

Onze bevers, welpen, scouts en explorers komen iedere week samen bij ons clubgebouw, in de bossen, op de Bedafse Bergen en vele andere plekken. Ze gaan samen op kamp en ontdekken zichzelf, nieuwe omgevingen en leren omgaan met elkaar door iedere week samen activiteiten te ondernemen, bijvoorbeeld het lopen van een speurtocht, het maken van een pannenkoek op een kooktoestel of gezellig bij het kampvuur zitten. Meer informatie over wat de verschillende leeftijdsgroepen doen is te vinden op de speltakken pagina.

Komen kijken

Kinderen mogen altijd twee keer komen kijken en lekker mee doen om te ervaren of Scouting iets voor hem of haar is.

Willen jullie komen kijken (eventueel samen met een vriendje / vriendinnetje)? Klik op de knop “Kom Kijken!” om jullie gegevens achter te laten. Er wordt dan z.s.m. contact met jullie opgenomen om een afspraak te maken om te komen kijken.

Na twee keer gekeken te hebben, beslissen jullie of je lid wordt. Dit geeft je dan door aan de speltakleiding. Zij zorgen ervoor dat jullie alle benodigde informatie krijgen om het lidmaatschap definitief te maken.

Contributie

Ieder jeugdlid binnen Scouting Jeanne d’Arc betaalt contributie. De contributie bedraagt op dit moment € 170,- per jaar, dit is dan € 42,50 per kwartaal. De contributie bestaat uit opkomst- en (weekend)kampgeld en ook het lidmaatschap van Scouting Nederland is inbegrepen.

Per seizoen 2024-2025 zal de contributie voor scouts en explorers stijgen naar € 185,- per jaar (€ 46,25 per kwartaal).

De contributie wordt per automatische incasso per kwartaal geïnd. De incassodatums liggen vlak na de ontvangstdatum van de kinderbijslag. 

Uniform

Als je lid wordt, ga je ook een uniform dragen. Het uniform bestaat uit een SJDA hoodie met rits en muts, een SJDA T-shirt en een oranje sjaal met groene bies en dasriem voorzien van het SJDA logo. Het uniform is via SJDA zelf te bestellen via uniform@sjda.nl. De kosten hiervoor zijn €55,- in totaal. De bestellijst krijgt je dan gemaild.